CAGEBALL

Dunavski raj

cageball

Posebna vrsta nogometa

Cageball je posebna vrsta nogometa koji se igra u kavezu i obično na umjetnoj travi. On je novi i drugačiji oblik rekreacije. Nastao je po uzoru na Nike-ov spot, koji je promoviran za vrijeme Svjetskog nogometnog prvenstva u Japanu i J. Koreji, a u kojemu su se pojavili svjetski najpoznatiji nogometaši: Ronaldo, Figo, R.Carlos, Henry, dok je predstavu vodio E.Cantona.

Dimenzije kaveza su: 15×7.7×4 metra, dok su golovi dimenzija 0.5×1.1×0.85 metra. Igra se vrlo brzo i dinamično, tri na tri igrača. Pravila su igre da gol-auta i auta nema, a lopta je neprekidno aktivna u igri, jer se igra od “matinele” . Zabranjeno je rukama se pridržavati za mrežu na bočnoj strani kaveza. Ako to igrač učini, lopta prelazi u posjed protivničke ekipe. Isto tako niti jedan od tri igrača iz ekipe ne smije niti u jednom trenutku dodirnuti loptu rukom. Igranje rukom u golmanskom prostoru automatski je penal.

Tijekom igre najstrože se zabranjuje uklizavanje u noge protivničkom igraču koji ima loptu u posjedu kao i bez nje. Isto se tako zabranjuje igraču, koji je najbliži svom golu u fazi obrane, da sjedne ili legne ispred gola i na taj način ga pokuša obraniti.

Pratite nas

S Vama dijelimo naše nezaboravne trenutke.

Enjoy Amazing Tours Around Paris With A Great Team Of Expert Guides.